A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a 2015. évi egységes kérelem keretén belül igényelt területalapú támogatásokhoz kapcsolódó, úgynevezett második körös adategyeztetési folyamatokat elindította.

Az érintettek az ősz folyamán kapták meg az első körről szóló adategyeztetésre felszólító végzéseket, és rendezhették az akkor azonosított területi vitáikat. A második körös adategyeztetési folyamat során a hivatal azokat az ügyfelek szólítja fel, akik helyszíni ellenőrzéssel érintett blokkban igényeltek és a vizsgálatok területi eltéréseket állapítottak meg.

Most is két féle úton kézbesítheti az MVH a nyilatkozattételre felszólító végzéseket. Azon gazdálkodók, akik a kérelmük beadása során az elektronikus kapcsolattartást választották, a végzésüket elektronikus levélben kapják meg. Fontos, hogy e termelők elektronikus leveleiket. a napokban folyamatosan kövessék nyomon. A többi gazda esetében az MVH papír alapon küldte ki a végzéseket. Fontos megemlíteni, hogy a kézhezvételtől számított 8 nap áll az érintettek rendelkezésére a felszólítás teljesítésére mindkét esetben.  Csakis elektronikus úton teljesíthető az adategyeztetés, az egységes kérelem felületén a „W0159 számú egységes kérelem adategyeztetés 2015” elnevezésű elektronikus űrlapot választva.

(forrás: mvh.gov.hu)