A 2014-2020-as uniós ciklus pályázatainak benyújtását és kezelését támogató egységes pályázati e-ügyintézés felületen (Elektronikus Pályázói Tájékoztató Felület – EPTK) folyamatosak azok a módosítások és fejlesztések, amelyek a pályázói észrevételeket és igényeket figyelembe véve javítják a felület általános működését, illetve ügyfélbarát kezelhetőségét, használhatóságát.

Az egységes informatikai rendszer segít abban, hogy a támogatást igénylők egyetlen, személyre szabott felület segítségével tudják kezelni a projektekhez kapcsolódó különböző feladatokat.
A legutóbbi, felhasználói igényekhez alkalmazkodó fejlesztések gördülékenyebbé teszik a rendszeren belüli navigációt, a támogatási kérelem PDF-ben történő megjelenítését, valamint gombnyomásra lehetővé teszik a költségek teljes adattartalmának Excelbe történő exportálását is.

A bevezetett újítások hatására az alábbi változások történtek a felületen:

• A korábbi gyakorlattal ellentétben, ahol minden szerkesztésre megnyitható űrlap megtekintési nézetben jelent meg és csak ezt követően vált szerkeszthetővé, a módosításra megnyitott űrlapok azonnal szerkeszthetővé válnak.
• Az űrlapok adattartalmának mentése után a kitöltő program igény szerit azonnal visszanavigál a kérelem fő oldalára, így nem szükséges a Vissza gomb többszöri használata.
• Egyidejűleg módosult az űrlap mentési folyamata is. Sikeres űrlapmódosítás esetében, az oldal már nem navigál automatikusan vissza a megtekintési nézetre, hanem az oldal felső részében jelzi, hogy az űrlap mentése sikeres volt.
• A Támogatási kérelem megtekintése PDF-ben funkció nem csak a kérelem beküldése után válik elérhetővé, hanem már azt megelőzően is használható.
• A Költségek funkcióban pedig a projekt költségvetésének teljes adattartalma xls. formátumban exportálhatóvá válik. 

(forrás: palyazat.gov.hu)