A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány és a TreeMission Klíma- és Környezetvédő Innovációs Egyesület a XXV. Szentlőrinci Gazdanapokon a jubileumi évforduló méltó megünneplése céljából 25 db Paulownia Cotevisa2 kínai császárfa fajhibrid csemetét ültet a kiállítók adományaként.

Ez a „klímanövény” rendkívül intenzív növekedése során a hagyományos lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű mérgező szén-dioxidot köt meg a környezetünkben, miközben éltető oxigénné alakítja azt át. A belőle készült kiváló minőségű fűrészáru alapanyag az őshonos erdei fáink kitermelését csökkentheti és lehet akár a helyi gazdaságok motorja is, amely újabb munkahelyek teremtésével biztosíthatja a vidék élhető jövőjét is.

A mindennapokban tapasztalt szélsőséges időjárás a drasztikus klímaváltozás következménye. Kevés olyan eszköz van a kezünkben, amivel bárki egyénileg, vagy a vállalkozása jóvoltából hatékonyan cselekedni tudna a negatív tendenciák ellen. A környezetvédelemben való részvétel a BMVK számára kiemelt jelentőségű.

A társadalmi felelősségvállalás (CSR) nemcsak jól kommunikálható PR eszköz, de ma már a cégek piaci értékének megállapításában is egyre nagyobb súlyú szempont.

Ennek a szimpatikus civil kezdeményezésnek a támogatása, a vásárlátogatók komfortérzetének növelése és az egészségesebb környezet biztosítása a szervezőknek is szívügye.

Javasoljuk, csatlakozzanak minél többen ehhez az akcióhoz, hogy egyre nagyobb mértékben LOKÁLISAN is tehessünk egy GLOBÁLIS probléma megoldásáért!

További információ: Pohl Marietta ügyvezető igazgató (BMVK) 72/214-050, Végh Gábor vásárigazgató (BMVK) 72/214-050 TreeMission Egyesület: Patyik Csaba alapító 70/942-0058, Vankó Lászlóné elnök 20/487-8505 , Somoskői János alapító 20/469-9826 .