megosztás
A XXIII. Szentlőrinci Gazdanapok első napján (2016.08.12.) “A helyi termék a vidék jövője!” címmel tartottuk meg szakmai konferenciánkat, a korábbról már jól ismert agrárfórumot, valamint a szakmai nap zárásaként a programban résztvevő termelők prezentációit tekinthettük meg. A szakmai konferencián elhangzott előadások anyagai az alábbi linkeken érhetők el:
- Szomi Edina, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési szakértője – A kistermelői élelmiszer-előállítás és értékesítés helyzete, jövőbeli lehetőségei
- Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály főosztályvezetője – A rövid ellátási láncok a fenntarthatóság alapjai
- Dr. Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának igazgatója – Fontos tudnivalók a “helyi termékről”: mit kell tudni az élelmiszerbiztonságról?
- Boczné Lakatos Vanda, a Pécsi Zöldkör Egyesület munkatársa – A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága
- Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára – Források, pályázati menetrend a 2014-2020-as uniós ciklusban
- Dr. Szelle Tibor – Magyar termék, hazai termék, hazai feldolgozású termék, földrajzi árujelzés
- Hadobás Béla – Mecsek Portéka / Gyümölcs, ahogy az Isten adta!