Az alapítványok 2015-es évre vonatkozó 1%-os támogatás gyűjtése érdekében az EMSZ (Egészségügyi Média Szövetség) újabb pályázatot írt ki.

Az Érthetően az Egészségért Alapítvány közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet civil szervezetek számára a 2015. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó helyi vagy országos szintű kampányok támogatására.

A pályázat során a sikeresen pályázó civil szervezetek 1%-os kampányához 70%-os támogatást nyújt az „Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség.
Jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek számára személyi jövedelemadó felajánlásokat elősegítő tevékenységek támogatása.

A 2015. évi személyi jövedelemadó-bevalláshoz és 1% felajánláshoz kapcsolódó országos szintű kampányok lebonyolítása, amelyek:

• ösztönzik a felajánlókat, hogy a pályázaton nyert civil szervezet részére ajánlják fel 1%-aikat,
• lehetőséget biztosítanak civil szervezetek számára, hogy alternatív módon, egészségügyi intézmények hiteles környezetében kampányolhassanak.

Pályázhat minden társadalmi szervezet, amely jogosult 1%-os felajánlások fogadására és a jelen pályázati kiírás pályázatát nem zárja ki.

A rendelkezésre álló forrás mértéke: 15.000.000 Ft+ ÁFA. A pályázati támogatás minimuma: 35.000 Ft. A pályázati támogatás maximuma: 1.500.000 Ft + ÁFA A pályázati támogatás mértéke: 70%.

Nem nyújthatnak be pályázatot:

• pártok,
• párt által alapított alapítványok,
• párt részvételével létrehozott egyesületek,
• biztosító egyesületek.

Nem részesülhet támogatásban az a társadalmi szervezet, amely

• az Alapítványhoz benyújtott támogatás iránti kérelmében, a támogatási szerződésben, a támogatási szerződés teljesítéséről szóló szakmai beszámolóban, vagy pénzügyi elszámolásban megtévesztő, vagy valótlan adatot szolgáltatott, vagy ilyen nyilatkozatot tett;
• a szervezet bírósági nyilvántartásból való törlését az ügyészség kezdeményezte, vagy ellene a hivatalboli törlési eljárás megindult.

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. február 10.

Részletek: itt

(forrás: nonprofit.hu)