A Climate-KIC nevében, a PANNON Pro Innovációs Kft. üzleti ötletversenyt hirdet CitIQ Smart City – intelligens város témakörben magyarországi székhelyű vállalkozók és magánszemélyek, mint ötletgazdák számára.

A CitIQ Smart City üzleti ötletverseny a Climate-KIC Accelerator Program keretében valósul meg, amely során a pályázók üzleti inkubációt is kapnak. A program szakmai partnerei az IBM Magyarországi Kft. és a BME Sensor Hub.

A CitIQ Smart City üzleti ötletversenyre jelenleg tervszinten létező, de nemzetközi piacokon exponenciális fejlődési potenciállal rendelkező innovációk jelentkezését várják. Nem jelent hátrányt, ha a prototípus még nem készült el, amennyiben az ötletgazda nyitott a szakértői csapat összeállítására és az ötlet továbbfejlesztésére. Az angol nyelvtudás viszont minimum követelmény.

Az intelligens város témakörben a következő témák kapcsán várják az innovatív üzleti ötleteket (a felsorolás nem korlátozó, inkább ötletadó):

• elektromos járművek (gépjármű, kerékpár, egyéb városi közlekedési eszközök),
• energiatermelő berendezések,
• világító testek,
• épületgépészeti eszközök,
• forgalomszabályozás,
• hatékony parkolás,
• szenzortechnológiák.

A verseny fókusza nem kizárólag technológiai, hanem várják azon közösségi megoldások és szolgáltatások jelentkezését is, melyek hatékonyabbá teszik a város működését, (megosztáson alapuló szolgáltatások), például segítenek a városi szennyezettség, zsúfoltság és közlekedési káosz, valamint a közösségi közlekedés kihívásainak orvoslásában.
Az ötletverseny legjobb 10 jelentkezője bekerül a Climate-KIC Accelerator Programba, melynek során 2015. december – 2016. február időszakban üzletfejlesztési tréningek sorozatán vesznek részt. A program értéke 45 000 euró.

Jelentkezni a www.klimainnovacio.hu/citiq oldalon keresztül, angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet 2015. december 13., vasárnap éjfélig.

(forrás: www.klimainnovacio.hu)