Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projektek keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) felhívást hirdet Magyarországon működő kis- és középvállalkozások számára beszállítófejlesztési mentorprogramban való részvételre, ill. a Magyarországon működő kezdő exportőr, az export tevékenységüket növelni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozások számára, üzletfejlesztésük támogatását célzó vállalkozói mentorprogramban külpiaci mentoráltként való részvételre.

A pályázatok beadási határideje 2019. október 9., a részletes feltételek a pályázati felhívásokban a https://www.vallalkozztudatosan.hu honlapon olvashatóak.

A hazai és nemzetközi gyakorlatokat figyelembe véve a beszállítófejlesztés integrátor cégbevonásával tud csak igazán hatékonyan megvalósulni. A Bács-Kiskun megyében korábban már sikeresen megvalósult AIPA pilot projekt tapasztalataira építve az MKIK olyan integrátor cégeket kért fel országszerte Mentornak, akikhez potenciális beszállító mentorált KKV-kat tudunkcsoportba rendezni.

Az egyéves mentorálási folyamat során külpiaci tapasztalattal rendelkező Mentor vállalkozások és
szakértők segítenek felmérni a potenciális exportőr kkv-k, azaz mentoráltak fejlesztendő területeit,
támogatják őket exportstratégiájuk kidolgozásában és külkereskedelmi tevékenységük
beindításában, bővítésében.

 

Régiónkban  5 mentor cég mellé keresnek mentoráltakat beszállítói, illetve külpiaci téren.

Beszállítói téren mentorok:

1. Lafarge Cement Magyarország Kft.
2. Seres Gépipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
3. Z Elektronika Kft.

Külpiaci téren mentorok:

1. Magnus Aircraft Zrt.
2. Manual Divat Kft.