A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás születésnapjának alkalmából a Programban sikeresen pályázó zenekarokkal, szakemberekkel, valamint a kulturális élet meghatározó személyiségeivel, szervezeteivel, együtt ünnepli a Magyar Kultúra Napját.

A Budapest Music Centerben január 22-én 11 órakor kezdődő ünnepségen köszöntőt mond Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, valamint beszédet tart a Programért felelős kollégium vezetője Bajnai Zsolt, a fiatal generáció képviselőjeként Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol énekese, és a „régi csibészek” közül Török Ádám, a Mini együttes alapítója és frontembere.

A Nemzeti Kulturális Alap keretein belül 2014-ben indított Cseh Tamás Program célja, hogy támogassa a könnyűzenei utánpótlást, és elősegítse a színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését. A Programnak köszönhetően a tavalyi évben több mint 200 új dal született, nagyjából 800 koncert valósult meg, 32 fesztiválon voltunk jelen, közel 1500 közreműködővel dolgoztunk.

(forrás: nka.hu)