Elérhetővé váltak az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Ösztöndíj programjának (HU08) legújabb pályázati felhívásai.

Két pályázattípusban lehet pályázatot benyújtani, melyek a  személyzeti/oktatói mobilitás egyéb, nem felsőoktatási oktatási/képzési intézmények számára és a felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek.

A személyzeti/oktatói mobilitás egyéb, nem felsőoktatási oktatási/képzési intézmények számára – M3 pályázattípus keretösszege 79 577 euró.

A Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek – M4 pályázattípus keretösszege 181 474 euró.

A támogatási összegek a donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) és a kedvezményezett országok közti hosszú távú nemzetközi együttműködések kialakításának elősegítésére fordíthatók.

Pályázatot kizárólag magyarországi székhellyel rendelkező intézmények nyújthatnak be, egyéni jelentkezéseket a támogatást elnyert intézményekben lehet beadni.

A felhívásokat magyar és angol nyelven teszik közzé a mellékletekkel együtt a www.tka.hu és www.norvegalap.hu oldalakon.

A pályázatokat – regisztrációt követően – és mellékleteit angol nyelven kell benyújtani a nora.norvegalap.hu oldalon az Aktuális pályázati kiírások menüponton belül a megfelelő felhívásra kattintva.

Az elektronikus adatlap beadási határideje és a nyomtatható nyilatkozat postai feladási határideje megegyezik. Az M3-as pályázatok benyújtásának határideje 2016. február 15. 23:59, az M4-es pályázattípus benyújtási határideje 2016. március 1, 23:59.

(forrás: tka.hu)