170.000 euróra pályázhatnak a civil szervezetek.

A nemzetközi „Auchan az Ifjúságért Alapítvány” 20 éves fennállása alkalmából pályázatot hirdet a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével magyarországi civil szervezetek számára.

Az „Együtt az ifjúságért!” pályázati program keretén belül 20 pályázó összesen 170.000 euró támogatást nyerhet el. A pályázat célja, hogy a társadalomra nézve különösen hasznos, az Auchan áruházak vonzáskörzetében, nehéz helyzetben élő 5-25 éves fiataloknak szóló projektek megvalósulását segítse. A civil szervezetek a program honlapján keresztül 2016. április 30-ig pályázhatnak.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány olyan a társadalomra nézve különösen hasznos, illetve kísérletező projekttervezetek beérkezését várja 2016. április 30-ig a program honapján, amelyek politikai és vallási nézettől függetlenül, a helyi közösségek számára kiemelt fontossággal bírnak, és az Auchan áruházakkal együttműködve fenntartható és maradandó értéket hoznak létre. Ilyen értékek többek között az olvasás-, írás- és számolás oktatása, a társadalmi integráció, a környezettudatosság és az egészségmegőrzés.

Összesen 20 pályázatot díjaz a zsűri, melyek a 19 áruház és a vállalat budaörsi központjának vonzáskörzetéből kerülnek ki. Az első helyezett projektjének megvalósítását három éven át 12.000 euróval támogatja az Auchan alapítványa, így a hosszabb távú projektek is esélyt kaphatnak a megvalósításra. Egy, a nemzetközi zsűri által kiválasztott magyarországi pályázat részt vehet a 2016. november 17-én, Párizsban megrendezendő ünnepélyes díjátadón, és lehetőséget kap nemzetközi színtéren is megmérettetni magát, ahol további forrásokat nyerhet el projektjének megvalósítására.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítványt az Auchan Csoport 1996-ban hozta létre, és 2011 óta minden olyan országban meghirdet pályázatokat, amelyben az Auchan jelen van áruházaival. Az alapítvány támogatásával, Magyarországon 2015-ben például a MagikMe kezdeményezése mellé állva segített létrehozni az első integráló játszóteret Budapesten, illetve a szegedi Hangoskönyvtár korszerűsítésénél az áruház dolgozói is segédkeztek.

További információ az „Együtt az ifjúságért!” pályázati honlapján található: http://alapitvany.auchan.hu/

Felhívás:
https://alapitvany.auchan.hu/userfiles/_others/palyazati_felhivas_es_utmutato_auchan_alapitvany_2016.pdf

(forrás: auchan.hu)