Boros Anita vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programról tájékoztatta az önkormányzati szövetségek vezetőiből álló Elnökök Tanácsa ülésének résztvevőit 2016. július 13-án, Budapesten.

A kormány döntése alapján ingyenes, igényes szabadtéri sportparkok építésére irányuló program indult, melynek célja a felnőtt lakosság ösztönzése sportos életmód kialakítására, a szabadidő aktív eltöltésére.
Boros Anita tájékoztatójában kiemelte: Magyarország Kormánya kiemelten fontosnak tartja a mindennapos sportolást, melyet ingyenes, a saját lakóhelyen könnyen hozzáférhető létesítményekkel is igyekszik vonzóvá tenni.

A sportparkok építésére települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet lakosságszámukkal arányosan 2016. augusztus 15-ig. A Program keretében 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, amely 200 vagy 400 méteres futókörrel bővíthető. A sportparkok mindegyike lehetőséget teremt az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, míg a nagyobb létesítmények további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A Programról részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció elérhető és letölthető a www.kormany.hu és www.bmsk.hu/sportpark oldalakon.