Elsőként a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezettel kötött az országban egyedülálló együttműködési megállapodást a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, melyet a vidék kis- és középvállalkozásainak fejlesztéséért hoztak létre. A cél a hatékonyabb helyi gazdaságfejlesztés.

Együttműködési megállapodás aláírása

Az együttműködés keretében a takarékszövetkezet a vállalkozói központ által javasolt helyi vállalkozások, szervezetek számára nyújt egyedi igényekre szabott, a takarékszövetkezet hitelezési politikájának is megfelelő – támogatott, kedvezményes – finanszírozási konstrukciót. Ezen ügyfelei részére a takarékszövetkezet teljes körű számlavezetési szolgáltatást nyújt, szakmai segítséget ad és igény esetén tanácsokkal áll rendelkezésre. Továbbá azokat a vállalkozásokat, amelyek a takarékszövetkezet által működtetett MFB pontokhoz fordulnak, és a kérelmeik beadása során közreműködést igényelnek, a Baranya Megyei Vállalkozói Központhoz irányítják.

Az együttműködés keretében a vállalkozói központ szakmai segítséget nyújt a takarékszövetkezet ügyfeleinél felmerülő fejlesztési elképzelésekben, közreműködik a célzott road show-k, vállalkozói fórumok szervezésében és lebonyolításában valamint a takarékszövetkezet által működtetett MFB pontok tevékenységének elősegítésében, támogatásában.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ a későbbiekben további takarékszövetkezetekkel is hasonló tartalmú együttműködésre törekszik, ám a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet az első, amellyel a megállapodást szerződésben is rögzítették.