A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, a GINOP 2015. évre szóló fejlesztési keretét módosította a kormányzat.

A Magyar Közlöny október 6-i számában közzétett 1716/2015. (X. 6.) Korm. határozat alapján a GINOP keretében mintegy 30 pályázat jelenik meg az idei évben, amelyekből a vállalkozások várhatóan mintegy a felére nyújthatnak be pályázatot közvetlenül.

A kormányzat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, a GINOP 2015. évre szóló fejlesztési keretét szeptember 29-én, a kormányzati portálon megjelent közleményt, valamint másnap a Pályázatírók és Projektmenedzserek Országos Szövetsége (PÁTOSZ) által szervezett pályázati konferencia minisztériumi előadói által is elmondottakat követően módosította.

A Magyar Közlöny október 6-i számában közzétett 1716/2015. (X. 6.) Korm. határozat alapján a GINOP keretében az idei évben mintegy 30 pályázat jelenik meg, amelyekből várhatóan mintegy a felére nyújthatnak be pályázatot közvetlenül a vállalkozások.

A módosított fejlesztési keret szerint a kombinált hiteltermékekkel megjelenő vállalkozói épületenergetikai, valamint az informatikai pályázati felhívások nem kerülnek kiírásra az idei évben az uniós szabályozás késedelme miatt.

A beszállítói, a prototípus-, termék-, és technológiafejlesztési, a gyakornoki program, valamint a munkahelyi kompetenciafejlesztési felhívások lesznek a következő nagyobb érdeklődésre számot tartó pályázatok.

(forrás: http://www.fmkik.hu/)