Szolgáltatások

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Vállalkozók Napja

Vállalkozók Napja 2017

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány tevékenysége bizonyára nem ismeretlen az Ön számára. Működésünk széles skálán mozog, része a mikrohitel program, a vállalkozói tanácsadás, a pécsi inkubátorházunk működtetése, valamint a rendezvényszervezés. Tevékenységeink közül sokak számára a mikrohitel és a Szentlőrinci Gazdanapok talán a legismertebb. Fontos és kiemelt célunk, hogy a megyében és régiónkban működő vállalkozások számára információkat nyújtsunk a piaci- és gazdasági környezet változásairól, különféle fejlesztési irányokról, uniós és hazai forrásokról, trendekről. Ebben korábban is voltak kezdeményezéseink és részt vettünk szakmai partnerként a mások által szervezett rendezvényeken.

Most egy önálló rendezvénybe koncentráljuk és ennek kapcsán a szentlőrinci rendezvény centrumunkba invitáljuk a régió vállalkozóit 2017. május 12-én a Vállalkozók Napjára.

A rendezvény B2B honlapja az alábbi linken érhető el: http://vallalkozoknapja.bmvk.hu/.

Mi is a rendezvényünk célja?

Találkozási pont, ahol információkhoz juthat, közvetlenül is találkozhat kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel és természetesen vállalkozásokkal is, akiket még nem ismer, vagy éppen olyanokkal, akiket meg szeretne ismerni. Rendezvényünk életre hívásával azt a piaci űrt szeretnénk betölteni, melyre eddig egyetlen regionális vállalkozásfejlesztő szervezet sem vállalkozott: felesleges formalitásoktól mentes kapcsolatépítési szintér, mely egyben kellemes időtöltésre is lehetőséget biztosít.

Miért érezzük ezt hasznosnak?

Fontos a tervezés, amely ha hiteles információkon alapul, precízebb és biztosabb eredményt, egyfajta „jövőképet” ad! Fontosak a kapcsolatok, mert új lehetőségeket, üzleti együttműködéseket hozhatnak! Fontos, mert lehetőséget ad véleményének elmondására, azok „academice” megvitatására, mely így még a szabályozást is formálhatja!

A találkozó több mint egy egyszerű klaszter-találkozó, hiszen nemcsak egy adott szektor vállalkozásainak képviselőit ültetjük egy asztalhoz, a gazdaság teljes vertikumát juttatjuk kapcsolati tőkéhez.

Hisszük, hogy a kötetlen beszélgetések során olyan hosszú távú üzleti kapcsolatok jöhetnek létre, melyekre nemcsak a mikro-vállalkozásoknak, de még a kis- és középvállalkozásoknak sem nyílik elégszer lehetősége. Égető szükség van a régió vállalkozóinak összefogására, közös munkák elnyerésére és elvégzésére nagyobb szükség van, mint valaha, ahhoz, hogy vállalkozásaink állni tudják az egyre éleződő versenyt.

Rendezvényünkkel ezt szeretnénk megteremteni, erősítve ezzel a régió gazdaságát. Ennek érdekében készítettük elő a programot, kértük fel a résztvevőket és hívjuk meg Önt és vezető munkatársait rendezvényünkre.

Hagyományteremtő céllal szervezzük a partnertalálkozót, a „Vállalkozók Napját” hogy évről évre mind többeknek legyen lehetőségük közvetlenül találkozni a kormányzat képviselőivel, a régió életében meghatározó szervezetekkel, cégekkel és szakmai személyiségekkel, s mellette egymást megismerve jó kapcsolatokat, jövőbeli üzleti és szakmai együttműködéseket kialakítani.


Program

09:00 - 10:00 Regisztráció

10:00 - 11:30 Vidékfejlesztési kerekasztal

  • Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára
  • Ádám János, a Bóly Zrt vezérigazgatója
  • Dr. Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja
  • Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
  • Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke

Moderátor: Turós Izabella, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pécsi Igazgatóságának igazgatója.

12:00 - 13:30 Gazdasági kerekasztal

  • Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára
  • Dr. Megyeri János, a Hauni Hungária Kft. ügyvezetője
  • Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja
  • Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
  • Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Moderátor: Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára.


A kerekasztal fókuszában az európai uniós források, a régió gazdaság- és vidékfejlesztési stratégiai kérdései lesznek. A beszélgetéseket a nyitottság jegyében tervezzük, amely így lehetőséget ad a közvetlen szakmai vélemény- és eszmecserére. A rendezvényen részt vesznek továbbá közéleti személyiségek, a megye és a régió nagyvállalatainak vezetői, a Takarékbank vezetősége, a média képviselői.

Szaktanácsadói Névjegyzékben szereplő szaktanácsadók részére szabadon választható rendezvény.


10:00 - 13:30 Vállalkozások prezentációi
A résztvevők számára adott a lehetőség, hogy bemutathassák egymásnak vállalkozásuk szolgáltatásait és kapcsolatokat építhessenek egymás között.


13:30 - 15:00 Partnerségépítés
A rendezvény további részében a résztvevőknek lehetőségük lesz folytatni beszélgetéseiket, melyhez Rendezvény Centrumunk infrastruktúrája biztosítja a színvonalas környezetet és szolgáltatási hátteret.


Jelentkezés

A rendezvényre az alábbi linken elérhető regisztrációs lap visszaküldésével lehet jelentkezni: Jelentkezési lap

A rendezvénnyel kapcsolatos további információt az info(kukac)bmvk.hu e-mail címen kaphat.