Szolgáltatások

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Új Széchenyi Terv logo

Kombinált Mikrohitel Program
(felfüggesztve)

Mi is a Kombinált Mikrohitel?

A konstrukció a pályázatból származó, utófinanszírozású vissza nem térítendő támogatást a Baranya Megyei Vállalkozói Központnál (BMVK) FIX 7,9% kamatozású mikrohitellel, - azaz visszatérítendő támogatással - kombinálja. A két rész egymástól elválaszthatatlan egységet képez, vagyis a kettő csakis együtt nyerhető el.

Ugyan mind a mikrohitel igénylést, mind a pályázati anyagot egy helyen - a BMVK pécsi irodájában - előzetes egyeztetés után, személyesen kell leadni, ám a mikrohitellel ellentétben a vissza nem térítendő támogatást nem a BMVK, hanem a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. bírálja el.

Mivel a Kombinált Mikrohitel két konstrukció „ötvözete”, ezért külön dokumentumok szükségesek a vissza nem térítendő és a mikrohitel részhez. A mikrohitel részhez tartozó mellékleteket papír alapon, míg a pályázati részhez kapcsolódó dokumentumokat elektronikus formában (szkennelve, a kitöltő program által generált xzip állományba csatoltan), egyszer írható, lezárt CD-re másolva, a vonalkóddal ellátott, kinyomtatott és cégszerűen aláírt nyilatkozattal együtt kell benyújtani.

A konstrukció feltételeit a GOP-2011-2.1.1/M kódszámú Mikrovállalkozások fejlesztése pályázati felhívás, a GOP részletes útmutatója, valamint a közvetítő (BMVK) mikrohitel részre vonatkozó tájékoztatói együttesen tartalmazzák.

Felhívjuk figyelmét, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - a rendelkezésre álló keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel - 2013. február 8-án felfüggesztette a GOP-2011-2.1.1/M kódjelű Mikorvállalkozások fejlesztése c. pályázatot!

Tájékoztatjuk, hogy a MAG Zrt. GOP-2011-2.1.1/M kódszámú pályázati kiírás esetében 2013. június 24-ét követően a Támogatói Okiratokat elektronikus aláírással hitelesítve, a Pályázati e-ügyintézési felületen keresztül fogja kiküldeni a pályázóknak. A változásról bővebb információ az Aktuális hírek között, valamint az NFÜ honlapján érhető el.
Vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó dokumentumok

Pályázati felhívásÁltalános tájékoztató a kedvezményezetteknek szóló Kombinált Mikrohitel Programról, illetve a vissza nem térítendő támogatás rész feltételeiről. A pályázati felhívás a vissza nem térítendő támogatás rész kötelező mellékleteinek listáját is tartalmazza!

GOP Részletes Pályázati ÚtmutatóA kézikönyv jellegű részletes útmutató a kedvezményezetteknek szóló Kombinált Mikrohitel (GOP-2011-2.1.1/M Mikrovállalkozások fejlesztése c. pályázat) kiíráshoz kínál iránymutatást.

Projekt adatlap kitöltő programA KitoltoUSZT program segítségével tudja kitölteni a Kombinált Mikrohitel vissza nem térítendő támogatás részéhez tartozó projekt adatlapot és nyilatkozatot. A file a kitöltést segítő használati útmutatót (kézikönyvet) is tartalmazza.

SegédletekGYIK, ellenőrző lista, GOP településlista, VTSZ lista, TESZOR lista, ANNEX I. lista, jogszabályok listája, fogalomjegyzék, megvalósíthatósági adatlap, tájékoztató a pénzügyi elszámoláshoz, monitoring tájékoztató.

ÁrajánlatA pályázat tartalmi követelményeinek megfelelő árajánlat minta alapján ellenőrizheti, hogy a pályázathoz benyújtandó árajánlat megfelel-e a pályázati elvárásoknak.

Támogatói okirat minta (2013.06.24. előtti)2013.06.24. előtti Támogatói okirat minta nyertes GOP-2011-2.1.1/M pályázatokhoz. Az okirat elválaszthatatlan részét képezi az Általános Szerződési Feltételek c. dokumentum

Támogatói okirat minta (2013.06.24. utáni)2013.06.24. utáni Támogatói okirat minta nyertes GOP-2011-2.1.1/M pályázatokhoz. Az okirat elválaszthatatlan részét képezi az Általános Szerződési Feltételek c. dokumentum.

Általános Szerződési Feltételek A GOP-2.1.1/M pályázat Támogatói okiratához tartozó Általános Szerződési Feltételek, mely tartalmazza a szerződésmódosítások feltételeit, a szerződésszegés eseteit és jogkövetkezményeit, valamint a projekt fenntartásával kapcsolatos információkat.

Mikrohitelre (visszatérítendő részre) vonatkozó dokumentumok

Mikrohitel tájékoztatóTájékoztató a Kombinált Mikrohitel visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részének feltételeiről (igénylők köre, támogatható projektek, kizáró feltételek, megvalósítás helyszíne, futamidő, türelmi idő, kamat, stb).

Közlemény a szerződéskötések határidejérőlTájékoztató a Kombinált Mikrohitel Szerződések megkötésére vonatkozó határidőről, valamint a határidő túllépés alapján várható intézkedésekről.

Mikrohitel mellékletekA Kombinált Mikrohitel visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részéhez előírt, kötelezően benyújtandó mellékletek listája.

Mikrohitel üzleti tervÜzleti terv a Kombinált Mikrohitel visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részéhez. Kézzel kitöltött igényléseket nem áll módunkban elfogadni.

Mikrohitel összesített nyilatkozatokA Kombinált Mikrohitel visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részéhez tartozó összesített nyilatkozatok.

Mikrohitel hozzájáruló nyilatkozatokA nyilatkozatokat abban az esetben szükséges kitölteni, amennyiben az ingatlan nem a hiteligénylő vállalkozás tulajdonában van, illetve haszonélvezeti, vagy özvegyi jog terheli.

Tájékoztató ingatlan adásvételi szerződéshezTájékoztató a konstrukció keretében megvásárolandó és egyben a mikrohitel rész fedezeteként felajánlott ingatlan adásvételi szerződéséhez. Tájékoztatónk az adásvételi szerződést szerkesztő és ellenjegyző ügyvédeknek nyújt segítséget.

A mikrohitel rész folyósítási és az elszámolási feltételeiA dokumentum a konstrukció visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részének folyósítási és elszámolási feltételeit tartalmazza. A MAG Zrt. felé történő elszámolásról az NFÜ Pályázati e-ügyintézés (Pályázó Tájékoztató) felületén olvashat.

Segédlet a mikrohitel törlesztések számításáhozA Gyakran ismételt kérdések (GYIK) jellegű dokumentum segítséget nyújt meglévő ügyfeleinknek a mikrohitel törlesztőrészletek nyomonkövetéséhez, ill. a napi kamatszámítás megismeréséhez.

Megrendelő és díjszabás ingatlanforgalmi értékeléshezA kijelölt értékbecslőtől származó ingatlanforgalmi értékelés kizárólag a felépítménnyel rendelkező ingatlanok esetén szükséges.

MIKROHITEL KALKULÁTOR (KOMBINÁLT MIKROHITEL)

Figyelem! A kalkulátorral kapott adatok csak tájékoztató jellegűek. A kalkulátor értelemszerűen a konstrukció visszatérítendő támogatás (mikrohitel) részére vonatkozik. A kondíciókért kérjük, tekintse meg a Mikrohitel tájékoztatót!
Új Széchenyi Terv keretében kiírt beruházási vállalkozói hitelek a Baranya Megyei Vállalkozói Központban (BMVK)

Európai Unió által finanszírozott beruházási vállalkozói hitelek a Baranya Megyei Vállalkozói Központban (BMVK)A Kombinált Mikrohitel Program a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 4.1 és 2.1.1/M keretén belül az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A Kombinált Mikrohitel Program kedvezményezettekre vonatkozó, „Mikrovállalkozások fejlesztése” c. pályázat eredeti kiírását és termékleírását megtalálja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, valamint az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vonatkozó aloldalán.


A pdf dokumentumok megnyitásához Adobe Reader, vagy egyéb alternatív pdf olvasó szükséges. A doc és xls dokumentumok megnyitásához és szerkesztéséhez Microsoft Office, vagy LibreOffice programcsomagra van szüksége. Amennyiben nem rendelkezik a Microsoft termékével, kérjük, töltse le az ingyenesen elérhető LibreOffice irodai szoftvercsomagot! A pályázati felhíváshoz kapcsolódó kitöltő program (KitoltoUSZT) natívan egyelőre csak Windows XP/2003/Vista/7 operációs rendszereken futtatható. A program Unix-szerű rendszereken VMware, VirtualBox, vagy Parallels Desktop segítségével használható.