Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ÚJ TELEPHELYET VÁSÁROLT A TARAX KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

2012-01-09

A Tarax Kft. 11.125.000 forintból új telephelyet vásárolt, melyhez 4 millió forint vissza nem térítendő és 4 millió forint visszatérítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán.

A társaság tulajdonosa gépészmérnöki szakképesítéssel rendelkezik, a szakterületen 1999 óta dolgozik. Ezen kívül ingatlan forgalmazással és értékesítéssel is foglalkozik, mely kapcsolódik a mérnöki tevékenységhez.

1999-től egyéni vállalkozóként végezte a tervezői - ingatlanértékesítői tevékenységet, majd az egyre szélesebb ügyfélkör és fejlődés megkívánta 2007. évben a Tarax Kft. megalapítását. A 2011. évben született meg az ötlet, hogy egy saját tulajdonú ingatlan megvásárlásával új telephelyhely illetve iroda kialakítására lenne szüksége a cégnek. Az ingatlan megvásárlásának megvalósítását nagyban megkönnyítette az Új Széchenyi tervnek a mikrohitelt vissza nem térítendő támogatással ötvöző Mikrovállakozások fejlesztése c. pályázata.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ szakembereivel előzetesen egyeztetésre került az üzleti elképzelés és a pályázati felhívás elvárásainak való megfelelés. A BMVK kollégái nagy szakmai tapasztalattal és segítőkész módon álltak a cég rendelkezésére, korrekt és pontos munkájukkal nagyban előrelendítették a pályázat sikerességét.

Az ingatlan beruházás a pályázat leadását követően rövid időn belül megvalósult, mert a Tarax Kft. a 28,08 %-os önerő hozzáadásával, 4 millió forint (35,96%) utófinanszírozású vissza nem térítendő támogatásból és 4 millió forint (35,96%) mikrohitelből saját ingatlant vásárolt.

Az új telephelyhely Pécsett, könnyen megközelíthető helyen, a városnak az egyik legdinamikusabban fejlődő részében található, mely megkönnyíti az ügyfélfogadást, ezáltal - remélhetőleg - fellendíti a cég forgalmát.

« Vissza a sikertörténetekhez