Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL NYITOTTA MEG KAPUJÁT SAJÁT ÜZLETÉBEN PÉCSETT A SZAVA ÉS TÁRSA OPTIKAI KKT.

2012-04-02

A Szava és társa Optikai Kkt. 4.000.000,- forint vissza nem térítendő uniós támogatást és 7.412.000,- forint visszatérítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán. A 12.680.000,- forint összköltségű ingatlanvásárlással egy optikai szaküzlet kialakítására került sor Pécs belvárosában, a Ferencesek utcájában.

A Szava és társa Optikai Kkt. immár tizenkét éve foglalkozik optikai szaküzlet működtetésével, ahol Pécs városának egyik közismert optikai szolgáltatását - szemorvosi vizsgálat, szemüvegek készítése, kontakt lencsék forgalmazása, stb. - végzik. Évek óta két bérelt üzlethelyiségben folytatta tevékenységét, mindkettőt Pécs belvárosában.

Már régóta tervezték a saját tulajdonú üzlethelyiség vásárlását, mely elképzelés megvalósításához kézenfekvően kínálkozott a GOP-2011-2.1.1/M kódjelű kombinált mikrohitel pályázati lehetőség, ami megfelelő, gazdaságos megoldást biztosíthat a vállalkozás számára. Így a kombinált mikrohitelnek pályázatnak köszönhetően Pécs belvárosában, a Ferencesek utcájában, két 33 és 33 m2 alapterületű üzlethelyiség megvételével nyithatta meg kapuját a Szava Optika.

A Kombinált Mikrohitel Program pályázatot a Baranya Megyei Vállalkozói Központon (BMVK), mint közvetítő szervezeten keresztül nyújtotta be a Kkt., ami a BMVK és a MAG Zrt. gyors és hathatós közreműködésének köszönhetően, a beadást követően gyorsan, pár héten belül jóváhagyásra került.

A vállalkozás a pályázatnak köszönhetően az ingatlan megvásárlásával komoly segítséget kapott a további hosszú távú eredményes működéséhez, amit a pályázat során elnyert vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatás nélkül nem, vagy csak sokkal később tudott volna elérni.

« Vissza a sikertörténetekhez