Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ÚJ ÜZLETHELYSÉGET VÁSÁROLT A SPORT'92 KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ BT.

2012-11-22

A Sport'92 Bt. 15,6 millió forintból új üzlethelységet vásárolt, melyhez 7,02 millió forint vissza nem térítendő és 7,02 millió forint visszatérítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán.

A társaság egyik tulajdonosa ruházati kereskedői szakérettségivel rendelkezik. A szakterületén 1980 óta dolgozik. 1991 decemberétől (a Sport'92 Bt megalakításától) társas vállalkozóként végezte kereskedelmi tevékenységét. A 2012. évben a Széchenyi Programiroda munkatársának tájékoztatása alapján született meg az ötlet, hogy egy saját tulajdonú ingatlan megvásárlásával új üzlet kialakítására lenne szüksége a cégnek Pécsett. Az ingatlan megvásárlásának megvalósítását nagyban megkönnyítette az Új Széchenyi terv a mikrohitelt vissza nem térítendő támogatással ötvöző "Mikrovállalkozások fejlesztése" c. pályázata.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ szakembereivel előzetesen egyeztetésre került az üzleti elképzelés és a pályázati felhívás elvárásainak való megfelelés. A BMVK kollégái nagy szakmai tapasztalattal és segítőkész módon álltak a cég rendelkezésére, korrekt és pontos munkájukkal nagyban előrelendítették a pályázat sikerességét.

Az ingatlan beruházás a pályázat leadását követően rövid időn belül megvalósult, mert a Sport'92 Bt. a 10%-os önerő hozzáadásával, 7,02 millió forint (45%) utófinanszírozású vissza nem térítendő támogatásból és 7,02 millió forint (45%) mikrohitelből saját ingatlant vásárolt. A Kombinált hitelnek a vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására a Sport'92 Bt tagi kölcsönt vett igénybe.

Az új üzlethelység Pécsett, a történelmi belvárosban található, mely remélhetőleg fellendíti a cég forgalmát. Eddig a társaságnak Pécsett nem volt üzemelő üzlethelysége.

« Vissza a sikertörténetekhez