Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

A BARANYAI VÁLLALKOZÓ NŐ ELSŐ LÉPÉSEIT TÁMOGATTA AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV PÁLYÁZATA

2014-02-04

Pfefferman Rita Hajnalka egyéni vállalkozó egy villányi ingatlan és szépészeti berendezés vásárlására, valamint szépségszalon kialakítására 9.983.235 forint (45%) vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv GOP-2011-2.1.1/M jelű pályázatán. A beruházás költségvetése a támogatáson kívül további 9.983.235 forint (45%) mikrohitelből és 2.218.498 forint (10%) saját forrásból valósult meg.

Pfefferman Rita Hajnalka kétgyermekes anyuka és egyben vállalkozó nő 2012-ben elindult az önfoglalkoztatóvá válás (egyesek szerint rögös, mások szerint izgalmas és kihívásokkal teli) útján. Új vállalkozóként nem számíthatott banki segítségre, ám az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően mégis megvalósíthatta üzleti elképzeléseit: 2014-ben megnyitotta saját villányi szépségszalonját.

Rita mindig is igyekezett olyan téren dolgozni, amit szeretett, így végül 2012-ben a kellemest a hasznossal összekötve döntött a saját szépségszalon nyitása mellett. Régóta érlelődött benne a váltás gondolata, de korábban - magánéleti és anyagi okok miatt - nem volt rá módja és lehetősége váltani; a Kombinált Mikrohitel megjelenése és töretlen népszerűsége, valamint környezete bíztatása hatására kezdte el megtervezni és összeállítani a beruházást.

A terveket tettek követték: a pályázat beadása után a vállalkozó elképzelései kisvártatva – mind a Baranya Megyei Vállalkozói Központtól, mind a MAG Zrt.-től – zöld lámpát kaptak: Rita megnyerte élete első saját pályázatát, melynek hatására Villányban immár kellemes környezet fogadja a felfrissülni és szépülni vágyó helyi lakosokat, valamint a városba látogatókat.

Szerencsére manapság egyre több hasonló híreket olvashat az ember. Pár hónappal ezelőtt maga Rita sem hitte volna, hogy új, modern telephelyen szolgálhatja ki ügyfeleit, illetve a mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő géppel dolgozhat. Visszagondolva a pályázat elkészítése és leadása előtti félelmeire, Pfefferman Rita Hajnalka ma már bátran állítja: jó döntés volt belevágni és pályázni!

« Vissza a sikertörténetekhez