Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ÚJ SZÉKHELYET VÁSÁROLT A PÉCSI "PENTAMER-MAX" Kft.

2011-11-21

A "PENTAMER-MAX Kft. 9,8 millió forintból új székhelyet vásárolt, melyhez 4 millió forint vissza nem térítendő és 4,8 millió forint visszatérítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán.

20 éve foglalkozom szerencsejáték automaták üzemeltetésével, javításával és karbantartásával, először alkalmazottként, majd vállalkozóként. Cégünk immár közel 10 éve töretlenül működik, magam, s családom megélhetését, gyermekeim taníttatását ebből a tevékenységből tudom biztosítani. 2010 végére világossá vált számunkra, hogy családi vállalkozásunk fejlődésének egyik záloga lehet, ha saját ingatlant vásárolunk a korábban bérelt helyett. Az igencsak szűkös, a potenciális ügyfelekkel szemben meglehetősen szigorú feltételeket támasztó banki hitellehetőségek áttanulmányozása után igencsak meglepődtünk, amikor értesültünk az Új Széchenyi Terv mikrohitelt vissza nem térítendő támogatással ötvöző Mikrovállalkozások fejlesztése c. pályázatáról.

Mivel a Baranya Megyei Vállalkozói Központ szakembereivel előzetesen egyeztettük üzleti elképzelésünket, illetve megfeleltünk a pályázati felhívás elvárásainak, hamar belevágtunk: elkészítettük életünk első (mint később kiderült, nyertes) pályázatát és mikrohitel-igénylését. Terveink a pályázat leadását követő rövid időn belül valóságot öltöttek, a "PENTAMER-MAX" Kft. mindössze 10% önerőből, 4 millió forint (40,82%) utófinanszírozású vissza nem térítendő támogatásból és 4,82 millió Ft (49,18%) mikrohitelből saját ingatlant vásárolt.

Új - irodaként és raktárként funkcionáló - székhelyünk Pécsett, könnyen megközelíthető környezetben helyezkedik el. Az ingatlan viszonylag új, szerencsénkre eredetileg is irodának, raktárnak építették, így nem volt szükség belső építészeti átalakításokra. Óriási előny számunkra, hogy családommal a közelben lakunk, így különösen a javítás és az ügyfeleim fogadása rendkívül hatékony, rugalmas és "üzemanyag takarékos".

« Vissza a sikertörténetekhez