Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ÜZLETHELYISÉGET VÁSÁROLT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL A RUHÁZATI KISKERESKEDELEMMEL FOGLALKOZÓ PÉCSI CÉG

2011-09-21

A pécsi székhelyű Momo-Fashion Kft. az Új Széchenyi Terv GOP-2011-2.1.1/M jelű Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán elnyert 4 millió Ft uniós támogatásból megvásárolta első, saját tulajdonú üzlethelyiségét.

Vállalkozásunk 2007 óta töretlen sikerrel működik a Baranyai megyeszékhely szívében vásárlói és természetesen dolgozói legnagyobb megelégedésére. Fő tevékenységünk a ruházati kiskereskedelem, ezen belül nagy hangsúlyt fektetve a magas minőségű férfi ruházati termékekre. Szolgáltatásunkat a Pécsi lakosok által régóta ismert és megbecsült, a belváros egyik központi helyén elhelyezkedő üzletkomplexumban a Kereskedők Házában látjuk el.

A projekt keretében a vállalkozás egyik működési helyszíneként szolgáló, korábban bérelt üzlethelyiség megvásárlása valósult meg. A tervezett projekt legfőbb indokaként az szolgált, hogy a vállalkozás bérleti díjat fizetett havonta, amely fix kiadást jelentett részünkre. Azonban egy hosszú távú, kedvező kamatozású mikrohitel konstrukcióval, és az elnyert 4 millió Forint vissza nem térítendő támogatással lehetővé vált, hogy közel azonos fizetési részlet mellet a vállalkozás ne a bérleti díjat, hanem a saját tárgyi eszközét (ingatlanját) törlessze részletekben. Ez komoly előrelépést jelent cégünk számára, hiszen a saját tulajdonú üzlet révén nem függünk a határozott idejű bérleti szerződésektől, illetőleg a jövőben bátrabban merünk belevágni olyan belső átalakításokba, melyek a folyton megújuló piaci igényeknek is megfelelnek és egy vevőbarát eladó- és kiszolgálótér létrehozását jelentik.

Pályázatunk sikeres és gördülékeny lebonyolításában mindvégig nagy szerepet vállaltak a Baranya Megyei Vállalkozó Központ munkatársai, illetőleg a MAG Zrt. kapcsolattartói, akiknek ezúton is köszönjük közreműködésüket.

« Vissza a sikertörténetekhez