Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV SEGÍTSÉGÉVEL FEJLŐDIK A PÉCSI MERCENT KFT.

2012-11-10

A pécsi MERCENT Kft. új rakodógép, közúti hídmérleg és IT hardverek vásárlására, valamint építési beruházásra összesen 9.894.168 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv GOP-2011-2.1.1/M jelű Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán.

A MERCENT Kft. mindössze 2.198.704 Ft (10%) önerőből, 9.894.168 Ft (45%) vissza nem térítendő támogatásból és ugyanennyi mikrohitelből stratégiai beruházásokat hajtott végre, a pályázat és kedvezményes kamatozású mikrohitel segítségével kibővítette korábbi tevékenységi körét.

Cégünk 2012 tavaszán arra az elhatározásra jutott, hogy - élve az Új Széchenyi Terv nyújtotta lehetőségekkel - komoly fejlesztésbe fog. A terveket tett követte, és pályáztunk a vissza nem térítendő támogatást mikrohitellel ötvöző ,,Kombinált Mikrohitelre". Bár pályázatunk hiánypótlásra szorult, de végül nyertünk, így az összesen 21.987.040 Ft összköltségű beruházást megvalósíthattuk: megvásároltuk a már említett eszközöket, az építési munkák befejeztével pedig megnyitottuk a Bacsó Béla utca 4. alatti bérelt telephelyünkön a szóródó építőanyagok (homok, kavics, sóder, murva, zúzott kő, stb.) értékesítésével foglalkozó építőanyag kereskedésünket.

Szerencsére manapság egyre több - a mi sajtóközleményünkhöz hasonló - híreket olvashat az ember. Pár hónappal ezelőtt magunk sem hittük volna, hogy e sorokat írva egy új, modern telephelyen szolgálhatjuk ki ügyfeleinket, illetve a mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő gépekkel dolgozhatunk. Visszagondolva a pályázat elkészítése és leadása előtti félelmeinkre (mi lesz ha nem nyerünk?), ma már bátran állíthatjuk: jó döntés volt belevágni és pályázni!

« Vissza a sikertörténetekhez