Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLÓ KIÉPÍTÉSE VALÓSULT MEG PÉCSETT UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

2011-11-05

A MEDILOMB Kft. endoszkópos vizsgáló kiépítése céljából 4 millió forint vissza nem térítendő és 4,4 millió forint visszatérítendő uniós támogatáshoz jutott az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése pályázatán. A 9,9 millió forint összköltségvetést meghaladó beruházás révén a háziorvosi rendelőben történhet a szakorvosi kezelés, melyhez képzett szak-asszisztencia is rendelkezésre áll.

A pécsi MEDILOMB Orvosi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője dr. Lomb Zoltán gasztro-enterológusi szakorvosi képzettséggel rendelkezik, s részben viszi a háziorvosi praxist is. E két terület kedvezően egészíti ki egymást, s lehetővé teszi, hogy helyben történjenek olyan fontos diagnosztikai és terápiás beavatkozások, melyek egyébként kórházhoz kötöttek.

A pályázat - a BMVK és a MAG Zrt. gyors és hathatós közreműködésének köszönhetően, a beadást követő pár héten belül sikeresen nyert.

A gyomor-bélrendszeri rákos megbetegedések gyakoriságának növekedése kívánatossá teszi a szűrővizsgálatok korai elvégzését, hogy ezáltal több esély legyen a gyógyulásra. A hosszabbodó várólisták kiküszöbölésével a betegek hónapokkal hamarabb jutnak diagnózishoz és terápiához.

A projekt keretében beszerzésre került a japán gyártmányú FUJINON 2500-as endoszkópos rendszer, mely a jelenleg elérhető legkorszerűbb elemekből áll:

  • videoprocesszor egybeépítve a fényforrással,
  • video kolonoszkóp+kiegészítő egységek.

A fejlesztés révén lehetővé vált, hogy

  • háziorvosi rendelőben, "betegbarát" környezetben történjen a vizsgálat,
  • gyors előjegyzéssel és a szövettantől függően gyors diagnózis készülhessen.

A nagyértékű berendezés megvásárlásához a Baranya Megyei Vállalkozói Központ 4,4 mFt összegű mikrohitel folyósításával járult hozzá.

« Vissza a sikertörténetekhez