Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÚJ TELEPHELYET VÁSÁROLT A HÍRÜGYNÖKSÉGI TEVÉKENYSÉGGEL FOGLALKOZÓ CÉG

2011-11-18

A Juhász és Fiai Művészeti- és Szolgáltató Bt. 3.690.000 forint visszatérítendő és ugyanennyi vissza nem térítendő uniós támogatáshoz jutott a Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 8,2 millió forint összköltségvetésű beruházásból új iroda vásárlására került sor.

Vállalkozásunk 1996 óta van jelen a Baranya megyei vállalkozói szférában. Fő tevékenységi körünk a hírügynökségi tevékenység, melyet a megyeszékhelyen, Pécsett végzünk. Vállalkozásunk aktívan részt vesz különféle nyomtatott és elektronikus médiumok tevékenységében, valamint kulturális, művészeti és egyéb cégek, intézmények sajtóreferensi teendőit is ellátja. Negyedszázada sikeres újságírói tevékenységünk predesztinál arra, hogy a jövőben is publikálási lehetőséget kapjunk a regionális és országosan terjesztett lapokban mindenekelőtt művészeti, szociális és civil témákban írt, illetve forgatott anyagainkkal. A civil szférával kapcsolatos híranyagainkat, cikkeinket e speciális gazdasági környezetben levő adóalanyokra vonatkozó gazdasági, jogi ismeretekkel kívánjuk bővítetni. Terveink között szerepel továbbá egy online újság létrehívása, mely a már említett témakörökben Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye eseményeiről tudósítaná az ország érdeklődő közvéleményét.

Az Új Széchenyi Terv nyújtotta pályázati lehetőségekkel először 2011 tavaszán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Pécsett rendezett előadásán ismerkedtünk meg és már ekkor arra az elhatározásra jutottunk, hogy vállalkozásunk számára egy kis alapterületű irodát vásárolunk. A pályázati kiírás megjelenésével egyidejűleg szinte azonnal nekiláttunk a legideálisabb pályázati konstrukció kiválasztásának, majd ezt követően a beadandó dokumentumok összeállításnak. Ebben támogatóink voltak a Baranya Megyei Vállalkozói Központ munkatársai, akiknek ezúton is köszönjük a pályázat teljes életútja alatt nyújtott segítséget, koordináló munkát.

A pályázat segítségével vállalkozásunk megvásárolt egy belváros közeli, kisebb alapterületű irodát. A GOP-2.1.1-11/M-2011-0690 azonosítószámú projekt keretében 10% saját erő biztosításával 45%-os mértékű, 3,690 millió Ft vissza nem térítendő támogatást, illetve 45%-os mértékű, 3,690 millió Ft visszatérítendő támogatást nyertünk.

A sikeres pályázatnak köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg vállalkozásunk számára, melyeket maximálisan kihasználva igyekszünk öregbíteni és fenntartani jó hírnevünket a szakmában.

« Vissza a sikertörténetekhez