Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

HŐKAMERÁS ÉPÜLETDIAGNOSZTIKAI VIZSGÁLATOK

2012-02-10

A H-Design Építész Iroda Építészeti és Informatikai Kft 1,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében, melyet ugyanennyi millió forint visszatérítendő támogatott hitel egészített ki. A 3,8 millió forintos összköltségvetésű beruházásból hőkamera vásárlása valósult meg.

A vállalkozás a beruházással szeretné a szolgáltatását bővíteni. A H-Design Kft. 2001-ben alakult mikrovállalkozás. Épületszerkezetek szaktervezésével, különös tekintettel a víz- és hőszigetelések, homlokzatburkolatok, üvegszerkezetek, fedélszerkezetek és tetőfedések tervezésével, továbbá e szerkezetek műszaki állapotértékelésével, diagnosztizálásával foglalkozik.

A projekt keretén belül vásárolt hőkamera kimutatja az épületszerkezetek tervezési, kivitelezési hiányosságaiból adódó hőhidakat, ezáltal láthatóvá válnak az energiaveszteséget okozó, vagy a kondenzációból adódó állagromlással veszélyeztetett területek.

A Testo hőkamerák a mérés helyén lévő légállapot alapján meg tudják határozni a harmatponti hőmérsékletet, majd a mért felületi hőmérsékletet ezzel össze tudják hasonlítani. A kondenzáció szempontjából veszélyeztetett felületek így gyorsan és egyszerűen kimutathatók.

A termográfiás vizsgálat Magyarországon nem kötelező, de az épületekkel szemben támasztott egyre magasabb energiatakarékossági- és komfortigények, valamint az öregedő hazai épületállomány miatt egyre nő az épületdiagnosztikában ennek az eszköznek a jelentősége.

Ugyancsak a szolgáltatás bővítését célozza a Testo 635-2 típusú épületdiagnosztikai mérőműszer beszerzése, amely anyag- és légnedvesség, léghőmérséklet és hőátbocsátási tényező mérésére alkalmas. A műszer alkalmazásával ismeretlen anyagú és rétegfelépítésű szerkezet esetén, roncsolásos feltárás nélkül is lehetővé válik az érvényes előírásoknak (7/2006 TNM rendelet és 176/2008 kormányrendelet) megfelelő, pontos energetikai számítás elkészítése.

A beruházás eredményeként várhatóan a vállalkozás piaci pozíciója megerősödik, a vállalkozás gazdasági mutatói javulnak, amelyek a beruházás megtérülését felgyorsítják.

« Vissza a sikertörténetekhez