Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

ÚJ TERVEZŐIRODA VÁSÁRLÁSA PÉCSETT

2012-02-10

A Green Energy Design Kft. új iroda vásárlására 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán. A 10 millió forint összköltségű beruházás költségvetése a támogatáson kívül további 4 millió forint támogatott mikrohitelből és 2 millió forint saját forrásból épült fel.

Korábban már számos lehetőségem lett volna az új vállalkozás elindítására, ám külső segítség (megfelelő pályázat, vagy finanszírozási forrás) híján nem láttam biztosítottnak, hogy cégem sikeres lesz. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett GOP-2.1.1/M kódjelű, Mikrovállalkozások fejlesztése c. pályázat azonban remek fejlődési lehetőséget biztosított új vállalkozásomnak. A meglévő önerőm és a konstrukcióhoz kapcsolódó Kombinált Mikrohitel segítségével - kihasználva az ingatlanpiac aktuális helyzetét - egy jó elhelyezkedésű ingatlant vásároltam, ahol cégem tervezőirodáját alakítottam ki.

Mivel a Green Energy Design Kft. egyelőre egy induló vállalkozás, így nem akartam túl merészen, vagy vakmerően vállalkozni: pályázatomba csak a legszükségesebb projektelemet (vagyis az ingatlanvásárlást) építettem be. A pályázás során megszerzett tapasztalataimra támaszkodva elképzelhető, hogy a jövőben más beruházásokat szintén ebből a pályázatból valósítom meg.

Sokan kérdezik tőlem, hogy megérte-e pályázni és hitelt (mikrohitelt) felvenni. Erre csak azt szoktam válaszolni: aki ma nem lép előre, az lehet, hogy holnap már nem tud és végleg lemarad. Ezt egy tudatos vállalkozó nem engedheti meg magának! Tisztában vagyok vele, hogy a piacon már most is magas a versenytársak száma, ám tapasztalataim szerint korrekt üzletpolitikával, becsületes és kitartó munkával továbbra is szép sikereket lehet elérni.

Ugyan más cégeimben kellő szakmai és vezetői tapasztalatokat gyűjtöttem, de továbbra is azt vallom: gondos tervezéssel és körültekintéssel lehet csak megalapozni egy kezdő cég sikereit. Az Új Széchenyi Terv mikrohitellel kombinált pályázatának köszönhetően a Green Energy Design Kft-nek mindez sikerült.

« Vissza a sikertörténetekhez