Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VÁSÁROLT MAGÁNAK KORSZERŰ KIS NYOMDAGÉPET A FORANDIG KFT. PÉCSETT

2012-04-02

A FORANDIG Kft. 2.719.350,- forint vissza nem térítendő uniós támogatást és 2.719.350,- forint visszatérítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán. A pályázat összköltsége 6.043.000,- forint volt, melyből Konica Minolta PRO c5501 típusú nyomdagépet vásárolt, aminek köszönhetően a vállalkozás saját maga is el tudja végezni a kis szériás nyomdai megrendeléseket, amivel növeli a vállalkozás jövedelmezőségét és biztosítja a több lábon állását.

A FORANDIG Kft. 2011. harmadik negyedévében értesült az Új Széchenyi Terv nyújtotta lehetőségekről. Ennek kapcsán merült fel a lehetőség, hogy a vállalkozás egy új Konica Minolta PRO c5501 típusú nyomdagépet vásároljon a Kombinált Mikrohitel Program pályázat segítségével.

A Kombinált Mikrohitel Program pályázatot a Baranya Megyei Vállalkozói Központon (BMVK), mint közvetítő szervezeten keresztül nyújtotta be a Kft., amit a BMVK és a MAG Zrt. gyors és hathatós közreműködésének köszönhetően, a beadást követően pár héten belül jóváhagytak.

A FORANDIG Kft. 2010 áprilisában alakult, tevékenységi körei közül a fordítás, tolmácsolás, lektorálás kiadványszerkesztés, nyomdai munkák, grafikai tervezés, digitális- és ofszet nyomtatás a legfontosabb, de vállalja a CD nyomtatását és videofilm készítését is.

A vállalkozás saját nyomdai kapacitással nem rendelkezik, mivel a megbízásoknak elsősorban alvállalkozók bevonásával tesz eleget. Ennek számos előnye van, miközben vannak olyan kis szériás megrendelések, egyedi munkák, ahol az alvállalkozóként bevont nagy nyomdai kapacitással bíró vállalkozások nem tudnak rentábilisan eleget tenni. Éppen ezért élve a pályázat lehetősségével, a Kft. eleget tud tenni az olyan megbízásoknak is amelyek kis példányszámú megrendelések, valamint a vevő körét bővíteni tudja lakossági igények.

A vállalkozás a pályázatnak köszönhetően a nyomdagép megvásárlásával komoly segítséget kapott tevékenységének hosszú távú eredményes működéséhez, amit a pályázat nélkül belátható időn belül a Kft. nem tudott volna elérni.

« Vissza a sikertörténetekhez