Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL FEJLESZTI RAKTÁRKAPACITÁSÁT A BUBÁN KFT. PÉCSETT

2011-11-09

A BUBÁN Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást (támogatástartalom 28,777%) és 8 millió visszatérítendő támogatást (támogatástartalom 57,554%) nyert az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatán. A közel 14 millió forintos összköltségű beruházásból új telephely vásárlása valósult meg.

A BUBÁN Kft. 2011. első negyedévében értesült az Új Széchenyi Terv nyújtotta lehetőségekről. Ennek kapcsán merült föl, hogy raktárkapacitásának tervezett bővítését a Kombinált Mikrohitel Program pályázaton keresztül valósítsa meg a Baranya Megyei Vállalkozói Központon (BMVK), mint közvetítő szervezet segítségével.

A pályázat - a BMVK és a MAG Zrt. gyors és hathatós közreműködésének köszönhetően, a beadást követő pár héten belül sikeresen nyert.

A BUBÁN Kft. eddigi tevékenységének továbbfejlesztését, a vállalkozási profil bővítését, nevezetesen a raktározási és csomagolási tevékenység végzését kívánja biztosítani a most elnyert támogatásból két ingatlan megvételével. Annál is inkább, mivel jó lehetőségként kínálkozott a Kft. székhelyének épületében eladásra kínált 247 m2 alapterületű iroda helyiség, valamint egy 280 m2 alapterületű padlás helyiség megvétele, mivel azok rendkívül jó helyen, Pécs belvárosában, igen forgalmas közlekedési út mellett található, ami logisztikailag igen értékessé teszi az ingatlanokat a későbbiek folyamán. Így hosszútávon biztosítható a vállalkozás számára a raktározási és csomagolási tevékenység végzése összekapcsolva a Kft. többi tevékenységével.

A fejlesztésnek köszönhetően tovább nő a Kft. vagyona, raktározási kapacitása Pécs belvárosában, rendkívül jó, könnyen megközelíthető helyen, kiváló infrastruktúra mellett.

A projekt eredményeként felvételre kerül egy fiatal diplomás szakember is, aki a vállalkozás menedzseri feladatait látja majd el kihasználva a projekt megvalósulásával adódó új lehetőségeket.

A Kft. a pályázatnak köszönhetően komoly segítséget kapott a további sikeres működéséhez, amit a pályázat során elnyert vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatás nélkül nem, vagy csak lényegesen nehezebben tudott volna elérni.

A fentiek miatt csak ajánlani tudjuk más vállalkozásoknak is, hogy minél többen vegyenek részt a pályázaton, mert érdemes.

« Vissza a sikertörténetekhez