Hírek

Sikertörténetek

A Kombinált Mikrohitel Program nyertesei azon mikrovállalkozások, melyek hittek magukban, pályáztak és nyertek.

Tartozzon közéjük Ön is, hogy megvalósíthassa elképzeléseit!

Sikertörténetek

BARANYAI FIATAL VÁLLALKOZÓ ELSŐ LÉPÉSEIT TÁMOGATTA AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV PÁLYÁZATA

2013-03-12

Bene Gergő biztonságtechnikai mérnök új pécsi telephely és informatikai eszközök vásárlására 9,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv GOP-2011-2.1.1/M jelű pályázatán. A beruházás költségvetése a támogatáson kívül további 9.539.073 forint mikro hitelből és 2.119.794 forint saját forrásból valósult meg.

Bene Gergő fiatal vállalkozó - több éves szakmai múlttal a háta mögött - 2012-ben elindult az önfoglalkoztatóvá válás (egyesek szerint rögös, mások szerint izgalmas és kihívásokkal teli) útján. Induló vállalkozóként nem számíthatott banki segítségre, ám az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően mégis megvalósíthatta üzleti elképzeléseit: saját pécsi telephely (iroda és raktár) vásárlásával, valamint informatikai eszközök beszerzésével megkezdhette tevékenységét.

A biztonságtechnikai eszközök (tűzjelző rendszerek, oltásvezérlő központok, felügyeleti rendszerek, perifériák, különleges érzékelők), valamint nővérhívók és elszámolási rendszerek kiépítésével és telepítésével foglalkozó egyéni vállalkozó az Új Széchenyi Tervből megvalósított beruházásnak köszönhetően a fiatal vállalkozó immár méltó körülmények között fogadhatja meglévő és leendő ügyfeleit. Az ingatlan beosztásának és elhelyezkedésének köszönhetően a mindennapi munkához szükséges eszközök és készletek biztonságos tárolása szintén megoldódott, így a vállalkozónak már semmit sem kell otthon tárolnia.

Ugyan hazánkban nagy szükség van a megfizethető, ám korszerű tudással rendelkező szakemberek munkájára, ám sem fiatal, sem induló vállalkozóként nem könnyű a jelenlegi gazdasági környezetben elindulni, illetve később talpon maradni. Bene Gergő egyéni vállalkozóként mégis azt a célt tűzte ki, hogy ,,önfoglalkoztatóként" nem külföldön, hanem Magyarországon keresi meg maga és jövendőbeli családja ,,kenyerét". Az Új Széchenyi Terv Mikrovállalkozások fejlesztése c. pályázata lehetőséget teremtett arra, hogy bizonyítson.

« Vissza a sikertörténetekhez