A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak” című (GINOP-3.2.1-15 kódszámú) kiemelt projekt felhívás.

A hazai kkv-k jelenleg még korlátozottan használják a korszerű infokommunikációs technológiákat és megoldásokat, amelyek a versenyképesség és jövedelemtermelés fontos elemei.  A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program prioritásainak kiemelt célja a vállalkozások versenyképességének javítása.

A hazai kkv-k – különös tekintettel a mikro- és kisvállalkozások – innovatív szemléletének és naprakész üzleti tudásának növelése, az infokommunikációs technológiák (IKT) eszközök és alkalmazások készségszintű és professzionális használatának, vagyis a vállalkozások elektronikus gazdaságba történő beilleszkedésének javítása elengedhetetlen nemzetgazdasági szempontból.

A felhívás a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni az infokommunikációs megoldások hatékony alkalmazása révén a belső vállalati üzleti folyamatokban, illetve a hazai KKV-k elektronikus kereskedelmi forgalmának növelése a vállalaton kívülre irányuló és a vállalkozások közötti üzleti folyamatok javításával elektronikus értékesítést támogató infokommunikációs megoldások terjesztése révén.

A felhívás keretében egy olyan program támogatása a cél, melynek segítségével növekedik a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő kkv-k döntéshozóinak, tulajdonosainak, vezetőinek tudása az IKT eszközök felhasználhatóságáról és az abban rejlő üzleti előnyökről.

A felhívás  célcsoportjába azon kereskedelmi és iparkamarák, illetve szakmai szervezetek tartoznak, amelyek komplex programjuk révén egy országos tanácsadói hálózatot kiépítve, szakmai rendezvények megtartásával, kommunikációs és egyéb tevékenységek révén hozzájárulnak a hazai kevésbé fejlett régiókban működő mikro-, kis- és középvállalkozások korszerű szemléletének és üzleti tudásának növeléséhez. A felhívás kiemelt felhívás, ezért a támogatott támogatási kérelmek várható száma i db, tehát 1 pályázó nyer, és rajta keresztül vehetik igénybe a KKV-k a pályázati lehetőséget.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd forint.

A támogatási kérelem benyújtása 2015. április 30-tól 2015. június 1-ig lehetséges.

(forrás: http://palyazat.gov.hu/doc/4457)